KVKK ve Gizlilik Politikaları
GİZLİLİK ve VERİ GÜVENLİĞİ POLİTİKASI

BALKAR ÖZEL EĞİTİM ÖĞRETİM ANONİM ŞİRKETİ (“Altınkanatlar”) Gizlilik ve Veri Güvenliği Politikası (“Gizlilik ve Güvenlik Politikası”), bu verilerin gizliliği ve güvenliğini nasıl sağladığımızı anlamanıza yardımcı olmayı amaçlamaktadır.Altınkanatlar veri güvenliği ve gizliliğine önem vermektedir. Bu nedenle, Gizlilik Politikamızı zaman ayırıp dikkatli bir şekilde okumanızı rica ederiz.

Altınkanatlar; Altınkanatlar Bilgi Güvenliği Politikası’nın uygulanmasını kurumun hayati süreçlerinden biri olarak kabul eder. Hizmetlerimizi kullanmanız sırasında, bilgilerinizi nasıl kullandığımızı, güvenliğinizi nasıl sağladığımızı ve gizliliğinizi nasıl koruyabileceğinizi açık bir şekilde bilmeniz bizim için önemlidir.

Verilerinizi İşlerken Hangi İlkeleri Gözetiyoruz?
Verilerinizi işlerken:

• Verilerin belirli kapsamda olması,
• Yapılan işlemlerin meşru amaçlar için gerçekleştirilmesi,
• Yapılan işlemlerin hukuka ve dürüstlük kuralına uygunluğu,
• Verilerin toplandığı veya işlendiği amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olması,
• Güncel verilerle yapılması,
• Verilerin işlendikleri amaç için gerekli süre boyunca muhafaza edilmesi,
ilkelerini gözetmekteyiz.

Bilgilere Erişim ve Güncelleme
Web sitelerimizden ve/veya uygulamalarımızdan hesabınıza ulaşarak, iletişim bilgilerinizin, tercihlerinizin ve diğer kişisel verilerinizin doğru, eksiksiz ve güncel olmasını sağlayabilirsiniz. Sizden e-posta yoluyla şifre, kullanıcı adı, kredi kartı bilgileri veya diğer kişisel veriler asla talep edilmemektedir. Kişisel verilerinizin çalınmasına ve kötü amaçlarla kullanılmasına yönelik bu yönteme “Phishing” adı verilmektedir.

Topladığımız Verilerinizle İlgili Haklarınız Nelerdir?
Bu politika çerçevesinde topladığımız veriler ile ilgili olarak belli başlı haklarınız bulunmaktadır. Tarafımızdan işlenmekte olan verilerinizin;

• İşlenip işlenmediğini öğrenebilir,
• İşleniyorsa bunlara ilişkin bilgi edinebilir,
• İşlenme amacını ve amacına uygun olarak kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilir,
• Varsa yurtiçinde veya yurtdışında paylaşıldığı üçüncü tarafların kimler olduğunu ve hangi verilerinizin paylaşıldığını öğrenebilir,
• Yanlış veya eksik olması durumunda düzeltilmesini isteyebilir,
• İşlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması durumunda veya verilerin güncelliğini kaybetmesi durumunda, işlenmiş olunan verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir,
• Silinmesine veya düzeltilmesine ilişkin taleplerinizin, varsa verilerin aktarıldığı üçüncü taraflara bildirilmesini isteyebilir,
ilgili talepleriniz ……linkten bize ulaşabilirsiniz.

Veri Güvenliği Kriterlerimiz
Altınkanatlar, hassas kişisel veriler ve web sitelerimiz ve/veya diğer uygulamalarımız üzerinden toplanan kişisel verilerinizin gizliliğini ve güvenliğini sağlamak üzere tüm gerekli teknik ve organizasyonel önlemleri almaktadır. Bu önlemler aşağıdakilerin de dâhil olduğu çeşitli konuları içerir:

– Kişisel verilerinizin halka açık olmayan ve sadece yetkili Altın Kanatlar çalışanları (çalışanlarımızla yapılan Gizlilik Sözleşmesi kapsamında), aracılarımız ve yüklenicilerimiz tarafından erişilebilen güvenli çalışma ortamlarında saklanması

– Bu bilgilere erişmeden önce kişisel verilerini sakladığımız kullanıcılarımızın, web sitesi veya uygulama üzerinden kimliklerinin doğrulanması

Altınkanatlar kişisel verilerinizin, kaybolma, hırsızlık ve suistimale, ayrıca yetkisiz erişim, paylaşım, değişiklik ve imhaya karşı korunması için idari, teknik ve fiziksel tedbirler dâhil olmak üzere ilgili önlemleri almaktadır.

Altınkanatlar E-Ticaret siteleri gibi online servisler ile kişisel verilerin toplandığı tüm web sayfalarında Secure Sockets Layer (SSL) şifrelemesi kullanılmaktadır. Bu servislerden hizmet almak için, Safari, Firefox, Chrome veya Internet Explorer gibi SSL-destekli bir tarayıcı kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede, İnternet üzerinden iletilen kişisel verilerinizin gizliliğini koruyabilirsiniz.

Gizlilik ve Güvenlik Politikası Geçerliliği
Gizlilik ve Güvenlik Politikamız Altınkanatlar tarafından sunulan (reklamcılık ve araştırma hizmetleri v.b. dâhil) tüm hizmetler için geçerlidir.
Bilgilendirme ve Duyuru Listesinden Çıkış
Duyuru ve bilgilendirme listemizde yer almak istemiyorsanız, tercihlerinizi güncelleyerek dilediğiniz zaman ayrılabilirsiniz. Altın Kanatlar tarafından, bildirim ve iletişim amaçlı gelen ticari-elektronik iletilere erişim ve kontrol yetkisi sizin elinizdedir. Hizmet ve servislerimize olan üyeliğiniz devam ederken, sizin ile iletişim kurmamızı istemez iseniz, dijital mecralarda “İPTAL” hakkınızı kullanabilir, iptal işleminizi …….’ye ücretsiz SMS göndererek ya da çağrı merkezimize ulaşarak gerçekleştirebilirsiniz. Tarafınızdan bunu geçersiz kılan bir onay gönderilinceye kadar sizinle iletişime geçilmeyecektir. Hizmetlerimizden yararlanmayı sonlandırmak ister ve üyelikten ayrılmayı seçerseniz, müşteri hizmetleri hattımızı arayabilir ya da şubelerimizde bulunan danışma birimlerine başvurabilirsiniz.
Gizlilik Soruları ve Hatırlatmalar
İnternet teknolojilerinin sürekli değişmesi ve İnternet tabanlı iş modellerinin sabit bir yapısının olmamasından dolayı, bu politika değişime açıktır. Gizlilik ve Güvenlik Politikası dâhilindeki her türlü değişiklik web sitelerimiz ve/veya uygulamalarımız üzerinden ziyaretçilerimize duyurulacaktır. Gizlilik ve Güvenlik Politikamızda yapılacak değişiklikleri takip etmek için, web sitemizi periyodik olarak ziyaret etmenizi tavsiye ve rica ederiz.
Altınkanatların Gizlilik ve Güvenlik Politikası veya bilgi işlem konusunda sorularınız veya endişeleriniz varsa, bizimle irtibat kurunuz.

Spam e-Postalar
Spamming, onayınız olmadan reklam, pazarlama veya tanıtım amacıyla isteğiniz dışında e-posta gönderilmesidir.

Altınkanatlar olarak spam e-posta göndermemekteyiz. Karşı tarafın onayını almadan reklam amaçlı e-posta göndermek, yasa dışıdır. Kişisel verilerinizi (e-posta adresiniz de dâhil olmak üzere) doğrudan pazarlama veya reklam amacıyla izniniz olmaksızın kullanmayız. Aynı zamanda kişisel verilerinizi spam e-postalar için kullanacak hiçbir üçüncü tarafla paylaşmayız.

Web sitelerimiz, servislerimiz ve uygulamalarımız size e-posta ile pazarlama bilgilerini alma fırsatı sunar. Altınkanatlar tarafından gönderilen her e-posta size, istediğiniz tarihte pazarlama e-postalarını almayı durdurma imkânı sunar.

Herhangi bir nedenle bir Altınkanatlar şirketinden spam e-posta aldığınıza inanıyorsanız, lütfen hemen bize ulaşın.

Yasal Nedenler ve Diğerleri
Yaşadığınız ülke içindeki veya dışındaki kanun, hukuki süreç, davalar ve/veya kamu yetkililerinden gelen talep ile Altınkanatların kişisel verilerinizi açıklaması gerekebilir. 6698 Sayılı Kanununa uygun bir şekilde; Ulusal güvenlik ve diğer kanunların uygulanması veya kamu için öneme sahip diğer konularda paylaşımın gerekli veya uygun olduğuna karar verildiğinde bilgileriniz ilgili resmi makamlara açıklanabilecektir.