PANDEMİ DÖNEMİ EĞİTİM HAKKINDA HER ŞEY

Dünya çapında hızla yayınlan Yeni Koronavirüs (COVID-19) hakkında T.C. Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından bilgilendirme ve uyarıları yakından takip etmekteyiz.
Küresel risk ortamından kaynaklanan belirsizliğin öğrencilerimizin yaşamında yaratmış olduğu zorunlu kısıtlamalar nedeniyle çok üzgünüz. İnsanlık olarak zorlu bir dönemden geçmekteyiz. Bu süreci hem kurum hem de kişisel olarak alacağımız sıkı önlemlerin yanı sıra, serinkanlılığımızı koruyarak, birbirimize ve çevremize vereceğimiz destek ile en az sorunla atlatabileceğimize inanıyoruz.

 

KORONAVİRÜS EYLEM PLANI

Öğrencilerimiz ve çalışanlarımızın sağlık durumlarının takibi ile ilgili uygulamakta olduğumuz süreç şu şekilde özetlenebilir:
  • Okulumuz öğrenci veya personelinde Koronavirüs şüphesi olması veya teşhis edilmesi durumunda uygulanacak protokoller Sağlık Bakanlığının rehberine göre belirlenmiş ve bu konuda tüm hazırlıklar yapılmıştır. Farklı senaryolara göre tüm okul velilerimiz ve personelimiz ile yürütülecek bilgi akışına dair iletişim planı, T.C.Sağlık Bakanlığı yetkililerin güncel prosedürlerine ve yasal düzenlemeler uyarınca sürdürülerek en hızlı ve etkin bir şekilde uygulanmak üzere oluşturulmuştur.
  • Okulumuzda ateş, öksürük, burun akıntısı, bulantı-kusma, ishal, nefes darlığı, halsizlik gibi herhangi bir hastalık belirtisine sahip öğrencimiz ya da personelimiz olması durumunda derhal karantina odasına yönlendirilecek; ambulans aranarak öğrencimiz ise velisine ulaşılarak teşhis ve tedavi süreçleri başlatılacaktır. Öğrencilerimiz veya personelimiz tekrar sınıflarına ya da görevlerine dönmeden tedavi süreçleri sona erene kadar evlerinde dinlenmeleri gerekmektedir.

HİJYEN TEDBİRLERİ

  • Okul binaları dahilinde sürekli, düzenli aralıklarla ve uygun temizlik, dezenfeksiyon, havalandırma işlemleri yapılmaktadır.
Her gün okul girişinde öğrenci, çalışan ve randevulu gelen misafirlerimizin ateşleri ölçülerek içeri alınacaktır.
  • Ateşi 37 derecenin üzerinde olan çalışanlar kayıt altına alınacak, 15-20 dakika sonraki ikinci ölçümde ateşin tekrar 37 derecenin üzerinde olması durumunda gerekli izolasyon önlemleri uygulanarak çalışanımız gerekli tetkik ve tedavi aşamalarından geçmek üzere bir sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir.
  • Okul girişlerinde ve içerisinde uygun noktalara el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Düzenli kontrolleri yapılarak sürekli dolu olmaları sağlanmaktadır.
  • Klima sistemlerinde düzenli filtre bakımları, servis araçlarının klima filtre bakımları yapılmaktadır.
       Ortak alanlarda ve beraber çalışma ortamlarında tüm çalışanların ağız ve burun bölgesini kaplayacak şekilde maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması zorunludur.
  • Okul girişinde, ofislerde, toplantı salonlarında, yemekhane ve servislerde sosyal mesafe kuralları uygun şekilde işaretlenmiş ve belirlenmiş alanların dikkate alınması zorunludur. Özellikle kapalı alanlarda 3-4 adım / 2 metrelik sosyal mesafe korunmalıdır.
  • Tüm ortak alanlardaki panolara ve tuvaletlere hijyen kuralları ve uygulamalarına yönelik bilgilendirici afişler asılmıştır.
  • Kullanılmış maske, siperlik, gözlük ve eldivenler, Okul içerisinde çeşitli noktalara yerleştirilmiş bulunan “maske ve eldiven özel atık kutularına” atılacak, usulüne uygun imha edilecektir.
  • Çamaşır suyu ile tuvaletlerin, sprey dezenfektanlarla tüm kapı kolları, sık dokunulan ortak alanların 3 saatte bir dezenfeksiyonu yapılmaktadır. Her yüzeye farklı renkte bez kullanılmakta, gün sonunda yıkanabilen bezler sodyum hipoklorid veya başka bir dezenfektanla dezenfekte edilmektedir.
  • Gün sonunda tüm yüzeylerin ve masa üstlerinin temizlik ve dezenfeksiyonu yapılmaktadır.
  • Temizlik çalışanlarının kişisel hijyene, maske ve eldiven kullanımına ve bunların ne sıklıkta değiştireceklerine dikkat etmeleri eğitim ve uyarılarla sağlanmaktadır.
Yemekhane
  • Yemekhanemizin ve yemek hazırlık alanlarının zemini her gün sonunda ve ihtiyaç oldukça 1/10 oranında Sodyum Hipoklorid ile dezenfekte edilmiştir.
  • Gün içinde masalar her öğün sonrasında, salat barlar, raflar, tezgahlar ise günde bir kez P3010 çok amaçlı konsantre solüsyon ile temizlenip dezenfekte edilmiştir.
  • Temizlik ve gıda malzemelerinin tedarik edilmesi konusunda yaşanabilecek herhangi bir kısıntı oluşmasına karşı gerekli stok çalışmaları yapılmıştır.

KAMPÜS İÇİ UYARI RESİMLERİ